Meer groen

Drie jaar geleden, toen ik mijn eerste columnschreden zette, schreef ik over schuttingen. Een heikel onderwerp. Ik scandeerde in mijn column leuzen als: “Schuttingen zijn depressiebevorderende lelijkerds!” en “Wilt u méér of mínder schuttingen?” (In de hoop dat u achter uw krantje zou roepen: “Minder! Minder! Minder!”) Ik greep mijn nieuwe positie dankbaar aan om […]

Vriend

“Weet u misschien de weg naar het ziekenhuis?” Een nogal radeloos uitziende man in een Volvo spreekt mij aan. Ik was op weg naar de supermarkt, op zoek naar een last minute scharrelkip in een braadzak. Niets bijzonders. Het miezert door het halfopen raampje naar binnen. Tja, ziekenhuizen, daar heb je er zo veel van, […]

Babylucht

Door de vele collectanten aan de deur word ik als thuiswerkmoeder dagelijks geconfronteerd met leed in de wereld waar je niet altijd bij stilstaat. Misschien komt het omdat ik een weekhartige moeder ben, ik zou het liefste iederéén willen helpen, al het leed de wereld uit. Omdat dat nu eenmaal onmogelijk is, probeer ik mij […]

Bios

Gewoon is niet gek genoeg in mijn nieuwbouwbuurt. Er worden dan ook veel krachttermen gebruikt om de aandacht te krijgen: ‘mega’, ‘groots’, ‘mega mega’ , ‘XXL’, supermegamega’, ‘hotspots’, ‘publiekstrekkers’, en zelfs de supermarkten noemen zich soms jumbo. Enkele weken geleden werd het theater geopend, geen gewoon knus dorpstheatertje maar een theater in de vorm van […]

Kermis

  Kermis. Ik probeer nog snel een andere weg in te slaan maar mijn zoons ruiken de onvermijdelijke geuren van plakkerige popcorn en glazuurverslindende suikerspin al. Het zonnetje schijnt en ik besluit dat geen kermisgeluid, nee zélfs geen opgevoerde Chipmunks die op decibeloverschrijdende wijze ‘Bailar la Bamba’ zingen, of het gebrul van het overspannen broertje […]

opening.intersport

Sportief wenselijk

De sportieve druk is hoog in mijn omgeving. Nu de vakantie voorbij is overstroomt mijn brievenbus door folders van allerlei nieuwe sportclubjes: bootcamps in het park, poweryoga in het buurthuis, onderwaterfietsen in het zwembad en luchtkickboksen op het strand. Wanneer je nog niet leed aan een post-vakantiedepressie, de nieuwste welvaartsziekte volgens deze krant, dan is […]

IMG_0765.JPG

Feest 6 juni in het Máximapark: Naaldhakkenrace, BBQ, muziek, springkussens

Nog een weekje en dan is het zover: de tweede editie van de Naaldhakkenrace in het Máximapark. De weersvoorspellingen zijn goed: 28 graden! Om 15.45 uur start het programma op het evenemententerrein. Ren/flaneer/strompel je niet mee kom dan gezellig kijken en genieten van de muziek (Samba Sabor en DJ Birgit), het eten (restaurant Zuiver bereidt […]