buurtapp

Lekkage

Sinds kort zit ik in een buurt-Whatsapp-groep. Blijkbaar bestond-ie al een tijdje en ik zal wellicht veel gemist hebben. Appgroepen zijn daarin heel stellig: pas vanaf het officiële moment dat je telefoonnummer is toegevoegd door de beheerder, kun je eventuele relevante informatie tot je nemen. Wat geweest is, is geweest. Zo kijk ik er zelf ook tegenaan. Wat dat betreft is een buurt-appgroep net het echte leven.

Nu zijn de onderwerpen tot op heden niet bijster gevarieerd. Behalve de oproep of iemand misschien zijn ring heeft verloren in de buurt van de container voor restafval en een zelf-aanbeveling van een elektricien, is er vooral één trending topic dat de gemoederen in de groep in de greep houdt: de glazenwassers, althans het ontbreken daarvan.

De hele buurt is in rep en roer. Sinds enkele maanden zijn de glazenwassers in de wijde omtrek niet meer gezien. Ergens in juli reed het zilveren, dan wel zwarte, dan wel grijze busje nog onbekommerd in de rondte. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Ondertussen worden er soms wel briefjes in brievenbussen geschoven van malafide glazenwassersbedrijven die, net doen alsóf ze de ramen zemen.

Nu konden die ramen mij eigenlijk een beetje gestolen worden. Ik dacht er mijn voordeel mee te doen om – nu ik toch eenmaal lid was – een oproep te plaatsen voor een hulp in de huishouding. Sinds enige tijd blijk ik namelijk allergisch te zijn voor stof, schimmel en ander huiselijk ongenoegen. Als niet ieder hoekje in huis schoon is, hoest ik de longen uit mijn lijf. Maanden rende ik zelf dagelijks rond met stofzuiger, emmer, dweil, hockeystick (bij gebrek aan een mattenklopper) en allerlei mengseltjes -geïnspireerd op websites als ‘Oma weet raad’ – tot ik bijkans schoonmaakburnout-verschijnselen ontwikkelde. Was dus blij met de positieve aanbeveling van een schoonmaakbedrijf via mijn nieuwe buurtvrienden.

De schoonmaker – een enthousiasteling, het moet gezegd – kwam en was drie uur bezig in mijn badkamer. Die had ik eerst zélf al schoongemaakt (je wilt nu eenmaal niet dat de boel vies is wanneer iemand voor het eerst komt schoonmaken). De ruimte was geheel onder water gezet, waardoor plots een nooit eerder ontdekte lekkage aan het licht kwam. Het  water was blijkbaar naar beneden gesijpeld, waardoor nagenoeg overal in huis de stroom uitviel. Nu was er door het waterballet al geen tijd meer over voor stofzuigen of anderszins, maar zoiets geeft toch wel een hoop gedoe. In de buurtappgroep scrolde ik net zo lang terug tot ik de elektricien weer tegenkwam. Terloops las ik dat die glazenwassers een auto-ongeluk hadden gehad, maar nu gelukkig weer aan het werk konden. Zoals ik al schreef, zo’n buurtappgroep is net het echte leven.

column 24 oktober 2018 De Telegraaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *