small-telegraaf-column

Huurcamper

Column Telegraaf 10 mei 2014/Utrecht

Als columnist kun je ervoor kiezen om je epistel vanaf een schip van de Holland-Amerikalijn te schrijven, of het Himalayagebergte, met alle risico’s vandien. Zoals het vaak voorkomende zeemansgraf van de IPad, het moderne notitieblokje des columnists, respectievelijk de nog vrij onbekende Smartphone-hoogteziekte, waarbij alle notities eigenaardig genoeg worden vernietigd.  Mijn uitdaging deze week was Een Rit Naar Frankrijk Met Een Huurcamper.

Na het lezen van het bijgeleverde partituur, 366 pagina’s, met uitgebreide omschrijving van wat er allemaal mis zou kunnen gaan, zonk de moed mij in mijn Havaiana’s (met een snoezig subtiel zebraprintje, maar dat terzijde).

Vaak voorkomende camper-huistuinenkeukenongelukken volgens Het Huurcamperongelukkenbesluit zijn: ” Door  kinderen kapotgetrokken gordijnen (“op straffe van een som van minimaal 450 euro per vaal verstoft gordijntje, afhankelijk van eventuele nevenbeschadigingen aan de rails”). 2. Vallende boeken, flessen wijn, of andere zware voorwerpen, op straffe van een som van 400 euro, oplopend tot enkele duizenden euro’s. Afhankelijk van de grootte van ontstane putten of deuken in de tafel dan wel vloer”.  3. “Te kort genomen bochten, op straffe van een som die kan oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s, en een zeer langdurig verblijf ter plaatse”. De eerste 950  kilometer verliepen schadeloos, tot zover niets aan de hand. Tijdens de bochten houd ik mijn adem in en ik sta paraat om boeken, flessen en ander zwaar materieel op te vangen. Wens mij een behouden restrit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *