small-telegraaf-column

Net als in de film

Column Telegraaf 5 juli 2013/Utrecht

Al vroeg ben ik op pad. Het gebeurt tenslotte niet iedere dag dat ik aanwezig mag zijn op een filmset. Mensen met indrukwekkende opnameapparatuur bereiden zich voor. Strengkijkende beveiligingsmannen met oortjes in. Alles is opgepoetst en aangeveegd. De zwanen zwemmen statiger dan ooit, bijna koninklijk. Ze zijn onderdeel van het decor, net als de fluffy graszoden waarmee kale plekken discreet werden weggewerkt. Regisseurs geven aanwijzingen in de posities die figuranten moeten innemen. De hoofdrolspeelster verschijnt ten tonele: Koningin Máxima. Ze opent officieel haar eigen Vinexpark. Als kersverse royalty reporter heb ik een aantal vernuftige vragen paraat. Heikele discussiepunten, zoals de zin en onzin van high- en lowlights in het haar , het beste schoenenmerk en ‘bier óf bubbels’, zou ik niet uit de weg gaan. Helaas speel ik maar een nietsbeduidende bijrol en wring en vecht vooral voor mijn plekje in het pers-vak. Daar komt ze aan op de fiets. Ze straalt en kijkt professioneel de camera’s in. Ik moet denken aan de film ‘The Trumanshow’. Het leven van Truman speelde zich af in een nagemaakte wereld, waar zelfs de zon, de maan en het weer gesimuleerd werden. Voordat ik terugfiets naar huis, rust ik, op het zojuist onthuldigde parkbankje, uit van alle koninklijke commotie. En prijs mij gelukkig met mijn iedere dag opnieuw geïmproviseerde leven in de nieuwbouwwijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *